"Barrièrevrij wonen mag geen luxe zijn"

Hörmann draagt steentje bij met nieuwe automatische deuroplossing

De vergrijzing is een globaal fenomeen. Binnen vijftig jaar zal een kwart van de wereldbevolking 65 jaar of ouder zijn, met binnen die groep een toename van het aantal 80-plussers. Bovendien wonen ouderen graag langer thuis waardoor de behoefte blijft stijgen om woningen barrièrevrij te maken. Hörmann speelt hierop in met de PortaMatic, een deuraandrijving die automatisch binnendeuren opent en weer sluit.

Barrièrevrij wonen is een eigentijdse manier van wonen die iedereen de mogelijkheid geeft om zich zonder belemmeringen in huis te verplaatsen. Een volledige woning zonder belemmeringen bestaat uit grote, open vlakken die voldoende bewegingsvrijheid geven. Ook de badkamer en de keuken kunnen aangepaste inbouwdelen hebben, zoals een douchegedeelte op vloerniveau of een gootsteen op verlaagd niveau. Ten slotte zijn automatische binnendeuren zonder drempel zijn belangrijk en noodzakelijk om een woning barrièrevrij te maken. Niet alleen senioren of mensen met een beperking, maar ook ouders met kinderwagens of mensen met zware boodschappentassen zijn gediend met oplossingen voor barrièrevrij wonen.

Dankzij de nieuwe PortaMatic-aandrijving van Hörmann kunnen binnendeuren automatisch worden geopend en gesloten. Met PortaMatic biedt Hörmann een betaalbare oplossing zodat de bewoners een stukje autonomie terugwinnen en zich vrij doorheen de woning kunnen bewegen. Het bedrijf gaat er prat op dat barrièrrevrij wonen geen luxe mag zijn. Maarten Louwies, woordvoerder bij Hörmann, bevestigt: ‘Onze samenleving vergrijst en meer senioren willen dan ook thuis mobiel blijven in plaats van naar een tehuis te verhuizen. Alleen al het openen of sluiten van binnendeuren kan een grote uitdaging zijn voor mensen die moeilijk te been zijn of een rolstoel gebruiken. Daarom zijn oplossingen als de PortaMatic meer dan ooit nodig.’

Met een stroomverbruik van minder dan drie euro per jaar is de PortaMatic tot 25 procent goedkoper dan vergelijkbare deuraandrijvingen. De gebruiker kan de deur openen of sluiten met behulp van een knop op de muur, een handzendertje of via de nieuwe BiSecur App van Hörmann. Dankzij de talrijke functies en instelmogelijkheden is de PortaMatic-aandrijving de perfecte assistent voor barrièrevrij wonen. Daarnaast is de aandrijving uitgerust met een geïntegreerde ledverlichting die bij duisternis voor een optimale veiligheid zorgt. Bovendien wordt de verlichting samen met een akoestisch signaal geactiveerd wanneer de deur gaat openen of sluiten.

De PortaMatic-deuraandrijving kan volledig aan de eigen noden worden aangepast. Zo kan worden ingesteld dat de deur opent en sluit met de handzender of de drukknop, maar ook dat de deur na een bepaalde periode automatisch weer sluit. De deur kan ook een klein stukje met de hand worden geopend, waarna de aandrijving het na een bepaald punt overneemt. Bovendien kan met de BiSecur App de garagedeur of opritpoort worden bediend, evenals de verlichting aan de voordeur. Kortom, de BiSecur-technologie zorgt voor een gebruiksvriendelijke centrale bediening.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be