Efficiënte warmte-isolatie van de woning

Garagepoorten en deuren van Hörmann met uitstekende isolatiewaarden

Poortfabrikant Hörmann is zich bewust van een goede warmte-isolatie van de woning. De poorten- en deurenproducent speelt met zijn gamma in op het belang van een goed geïsoleerde woning in de winter én de zomer. De producent combineert naadloos warmte-isolatie, comfort en veiligheid. Vaak bevindt de garage zich bijvoorbeeld vlak naast de woonruimte of is deze uitgerust als woon- of hobbykamer, en dan is een goede isolatie cruciaal. Of soms wordt vergeten dat voor-, binnen- en achterdeuren één van de belangrijkste elementen zijn voor de isolatie van een woning.

Efficiënte isolatie in elk seizoen

Een goede warmte-isolatie houdt het niet alleen koel in de zomer en warm in de winter, het bespaart energie en het is goed voor de portefeuille en het milieu. Hörmann bracht met de LPU 67 Thermo een garagesectionaalpoort met uitstekende isolatiewaarden op de markt. De 67 mm dikke poort heeft een Ud-waarde van 0.91 W/(m2·K). De panelen zijn thermisch onderbroken, waardoor koudebruggen onmogelijk zijn. Zowel in de zomer als de winter blijft de temperatuur in de garage aangenaam.

Ook de voordeuren van Hörmann zijn de beste keuze voor een goede warmte-isolatie. ThermoSafe- en ThermoCarbon-deuren halen uitstekende thermische isolatiewaarden. Met een Ud-waarde tot 0.8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe-binnendeur aan de eisen die aan lage-energiewoningen worden gesteld. De ThermoCarbon-voordeur met deurblad van 100 milimeter is tot op vandaag de enige aluminium deur op de markt die een Ud-waarde haalt tot 0.47 W/(m2∙K).

Veiligheid en afwerking

De garagepoorten en voordeuren van Hörmann combineren deze uitstekende isolatiewaarden met een feilloze beveiliging, zonder te moeten inboeten aan esthetiek. Wanneer de LPU Thermo-garagesectionaalpoort dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, ook als de elektriciteit wegvalt. De LPU 67 Thermo-garagesectionaalpoort kan een afmeting hebben van maximum vijf meter breedte en drie meter hoogte. Verder is ze verkrijgbaar in twee soorten oppervlakken. De gladde Silkgrain-afwerking oogt luxueus en is ideaal voor moderne architectuur. Dit oppervlak is verkrijgbaar in 15 voorkeurskleuren of een RAL naar keuze.Het decograin oppervlak biedt u een keuze tussen een houtlook of metallic effect.

De aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon voldoen standaard aan de strenge weerstandsklasse RC3. De ThermoCarbon kan optioneel zelfs in RC4 uitvoering worden uitgerust. De deur kan dus weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van een ervaren crimineel met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor. Ook voor de deuren verliest Hörmann het esthetische aspect nooit uit het oog. Het vleugeloverdekkende deurblad van de deuren zorgt voor een stijlvol, strak en egaal effect. In tegenstelling tot vele klassieke deuren zorgt het vleugelprofiel dus niet voor een minder fraai ogend effect. De voordeuren zijn in complete harmonie met de bestaande binnendeuren. Aan de binnenkant zorgen de strakke lijnen van de deuren voor een groter ruimtegevoel.

Lieke Vervoort

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be