Hörmann stelt inbraakpreventie voorop

Hörmann achterdeuren weerstandsklasse 3 houden dieven buiten

In 2019 stelde de politie maar liefst 47.021 woninginbraken vast in België. Dat zijn er zo'n 128 per dag. Dit cijfer maakt van huisbraak de grootste vorm van criminaliteit in ons land. Om een woninginbraak te voorkomen, of om de woning extra te beveiligen na huisbraak, zijn verschillende opties mogelijk. Kiezen voor veilige deuren en ramen is daar één van. De achterdeuren met weerstandsklasse 3 van Hörmann beschermen de woning tegen inbraakpogingen. Gemiddeld 22% van de inbraakpogingen vindt immers plaats via de achterdeur.

Verlies van veiligheid

Een woninginbraak heeft vaak een enorme weerslag op de slachtoffers. ​
Als eerste is er de financiële impact. Hoewel de grootste kost van een inbraak bij de gestolen goederen ligt, is ook de schade aan het huis een aanzienlijke kostenpost. ​
Daarnaast wordt ook het veiligheidsgevoel aangetast, waarna het extra beveiligen van de woning een noodzakelijke volgende stap is.
Het is een cliché, maar ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Toch schieten de meeste Belgen pas in actie na een inbraak in eigen woning. Hörmann stelt inbraakpreventie echter voorop.

Vertrouwde Hörmann-veiligheid

De Hörmann-garagepoorten zijn reeds uitgerust met een automatisch veiligheidssysteem. Wanneer de garagepoort dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, ook als de elektriciteit uitvalt. Dit maakt het voor potentiële dieven heel moeilijk om langs de garagepoort toegang te krijgen tot de woning.
Ook de voordeuren in het Hörmann-gamma behoren tot de veiligste op de markt. Zo zijn er de ThermoSafe- en ThermoCarbon-voordeuren, met een standaard inbraakwerende RC3-veiligheidsuitrusting, die ervoor zorgen dat de woning ook via deze weg beschermt is tegen ongenode gasten. Zeker van zijn stuk doet Hörmann dan ook aan al haar klanten een veiligheidsbelofte van tien jaar bij installatie van deze voordeuren. ​
Dankzij de inbraakveilige achterdeuren maakt het bedrijf de cirkel rond en beschermt de woning optimaal tegen inbraakpogingen langs deze toegangsmogelijkheden.

Weerstandsklasse RC3

De politie raadt veiligheidsklasse RC2 aan als standaard, maar Hörmann gaat nog een stapje verder om te voldoen aan de veiligheidsbehoefte van de klant. ​ ​
Dankzij de achterdeuren van Hörmann met weerstandsklasse RC3 vormt de geoefende gelegenheidsinbreker zo goed als zeker geen gevaar meer. Of het gaat om volle deuren of ​ volledige of gedeeltelijk glazen deuren, maakt hierbij geen verschil. Onafhankelijke testen tonen aan dat deze deuren ten minste vijf minuten inbraakwerend zijn bij inbraakpogingen met zwaar gereedschap zoals onder andere schroevendraaiers, een koevoet, een kleine hamer en een handboormachine. ​ ​ ​

Hoogwaardig design

Deuren dragen in belangrijke mate bij aan het totaalbeeld van de woning, zo ook de achterdeur. Dankzij een ruime keuze in het gamma, zowel op gebied van kleur als deurbeslag, heeft Hörmann voor elke klant de deur die bij zijn woning past.
Opmerkelijk is ook dat het merk ook weerstandsklasse 3 kan aanbieden bij half-beglaasde deuren, en niet enkel bij volle deuren. De combinatie tussen aluminium deurpanelen en glas, zorgt ervoor dat een optimale lichtinval gewaarborgd blijft.

Iedereen wil een gevoel van geborgenheid in eigen huis. En het is in deze basisbehoefte dat Hörmann, steeds in stijl, wil voldoen.

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two cents



Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be