Kamerhoge voordeuren met moderne en stijlvolle look

Hörmann aluminium voordeuren

Wie in een moderne nieuwbouw binnenstapt komt veelal meteen terecht in een open, goed verlichte en transparante ruimte. Het design van kamerhoge voordeuren, die een hoogte tot 3 meter kunnen bereiken, speelt in op deze trend én draagt bij aan een moderne look. Bij heel wat bouwheren is de vraag naar een dergelijk type deuren dan ook steeds groter. Met de nieuwe ThermoSafe en ThermoCarbon deuren beantwoordt Hörmann perfect aan hun vraag. 

Hörmann verliest het esthetisch aspect nooit uit het oog. Het vleugeloverdekkende deurblad van de deuren zorgt voor een stijlvol, strak en egaal effect. In tegenstelling tot vele klassieke deuren zorgt het vleugelprofiel dus niet voor een minder fraai ogend effect. 


De voordeuren zijn in complete harmonie met de bestaande binnendeuren. Aan de buitenkant zorgen de strakke lijnen van de deuren voor een groter ruimtegevoel. Designs met 3D-effect verlenen het geheel een extra moderne touch.
Dit gevoel wordt zowel aan de binnen-als buitenkant duidelijk nog versterkt bij kamerhoge voordeuren. De Hörmann aluminium voordeuren zijn nu beschikbaar met hoogtes tot 2,5 of zelfs 3 meter. 


Uiteraard is bij een voordeur niet alleen het uitzicht van belang, maar ook de performantie op het vlak van veiligheid en energiewaarden. ThermoSafe en ThermoCarbon voordeuren halen uitstekende thermische isolatiewaarden. Met een UD-waarde tot 0.8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe binnendeur aan de eisen die aan lage-energiewoningen worden gesteld. De ThermoCarbon voordeur met deurblad van 100 milimeter is tot op vandaag de enige aluminium deur op de markt die een UD-waarde haalt tot 0.47 W/(m2∙K).


Ook op het gebied van de veiligheid verlegt Hörmann grenzen. In hoogwaardige gebouwen wordt het gebruik van materiaal met veiligheidsklasse (RC) aangeraden. Hörmann deuren kunnen echter veel hogere waarden bereiken. Het ThermoSafe model kan tot weerstandsklasse RC 3 worden uitgerust, de ThermoCarbon deur zelfs tot klasse RC 4. Dit betekent concreet dat de deur kan weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van ervaren criminelen met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor.


Hörmann speelt eveneens attent in op de trend van de digitalisering. Door middel van de nieuwe BiSecur app en andere Hörmann radio-accessoires kan men voordeuren via radio of internet besturen van eender waar ter wereld. Dankzij het automatische slot en de verscholen deuraandrijving ECturn Inside (beschikbaar vanaf de zomer) is het niet alleen mogelijk om op te vragen of de deur open dan wel gesloten is, maar ook om die vanop afstand te openen of  e sluiten. Doordat de aandrijving aan de binnenkant is geïnstalleerd, wordt het visuele uitzicht van de deur niet verstoord. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be