OktaBlock, de mobiele voertuigbarrière van Hörmann

De mobiele voertuigbarrière OktaBlock van Hörmann beveiligt en beschermt de toegang van straten en openbare plaatsen tegen voertuigen die deze willen doorbreken. De Oktablock is in staat om aanrijdingen uit alle richtingen af te weren, uniek in zijn soort. ​
Dit nieuwe toegangscontrolesysteem is gecertificeerd volgens internationale crashtestnormen voor een optimale bescherming van het aangewezen gebied.

Maximale flexibiliteit

Door de ontwikkeling van het OktaBlock als één geheel element is het in tegenstelling tot veel concurrerende producten niet nodig meerdere modules te combineren. Dit garandeert een maximale flexibiliteit en beveiliging van de te beschermen gebieden, zonder belemmering van de bestaande vluchtwegen.
De installatie van dit nieuwe toegangscontrolesysteem vereist bovendien geen grondwerken, zoals het aanleggen van toevoerleidingen, of verankering. Hierdoor verloopt de montage en afbraak snel en eenvoudig. De systemen vormen daarom een ideale aanvulling op vast geïnstalleerde toegangsbeschermende maatregelen in gebieden waar bouwtechnisch bevestigingen in de ondergrond niet mogelijk zijn.

Individuele veiligheidsconcepten

De OktaBlock-barrières kunnen afzonderlijk, in rijen of ​ in sluisplaatsing geplaatst worden. Daardoor kunnen individuele beveiligingsconcepten uitgevoerd worden, die afgestemd zijn op de specifieke eisen van het te beveiligen evenement en de locatie. Bovendien bieden de barrières te allen tijde onbelemmerde vluchtroutes zonder visuele blokkades. ​
Hörmann OktaBlock is zowel geschikt voor smalle straten en voet- of fietspaden, waar één module volstaat, als voor bredere toegangswegen en pleinen. ​
Door zijn symmetrische geometrie heeft het Hörmann OktaBlock geen van tevoren gedefineerde aanrijzijde. Hierdoor kan hij een aanrijding uit alle richtingen afweren, een unieke eigenschap enkel door Hörmann voorzien. ​

Internationale crashtestnormen

Niet enkel auto's worden door deze voertuigbarrière gestopt. Zo toonde uitgevoerde crashtests, volgens Internationale standaarden BSI PAS68:2013 en IWA-14-1:2013 Norm-crashtest “N2/N2A”, aan dat ook een vrachtwagen van 7,5 ton aan een snelheid van 50 km/u niet opgewassen is tegen de OktaBlock. ​ Na impact, met een kracht van 750000 Joule, ​ is het voertuig niet meer in staat verder te rijden. ​
Bij nog strengere testen volgens richtlijnen van de Duitse politie wordt zowel een botsing onder 90° als één onder 45° uitgevoerd. Bovendien wordt de test uitgevoerd op nat wegdek. De maximale inslagkracht bij deze test bedraagt maximaal 986000 Joule. Ook hier slaagt de OktaBlock met glans.

Eenvoudige logistiek

De OktaBlock barrières kunnen met een normale kraan of heftruck geplaatst worden en zonder speciale technische kennis snel en eenvoudig op locatie geplaatst of verwijderd worden.

De Hörmann OktaBlock voertuigbarrière is een snelle, eenvoudige en efficiënte oplossing om evenementen, openbare infrastructuren en personen te beveiligen tegen externe dreigingen.

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be