Tochthonden getransformeerd tot kunstwerk

Hörmann zet zich in voor Cliniclowns op Batibouw

Hörmann gooit het op Batibouw 2017 over een andere boeg. Tijdens de opendeurdagen van afgelopen september zamelde de deuren- en poortenspecialist tochthonden in. De fabrikant zette ze echter niet op straat: de tochthonden kregen een nieuw leven als kunstwerk, dat vanaf 16 februari op Batibouw zal worden tentoongesteld. De ‘knuffeldieren’ die in menig huishouden de tocht buitenhouden zijn immers overbodig nu voordeuren met een lage drempel bij Hörmann de standaard zijn. 

Klanten die tijdens de opendeurdagen afgelopen september hun tochthond binnenbrachten bij één van de Hörmann-verdelers in ruil voor een fikse korting op hun voordeur, steunen nu tegelijk het goede doel. Hörmann werkte samen met de Pentagoon Academie in Tongeren om de tochthonden een nieuw leven te geven in de vorm van een kunstwerk door en voor kinderen. Een groep 12- tot 16-jarigen uit het deeltijds kunstonderwijs nam de tochthonden onder handen en maakte er een kunstwerk van. Tijdens Batibouw kunnen kunstliefhebbers een bod uitbrengen op de werken. Het hoogste bod gaat integraal naar de Cliniclowns.

Inspiratie bij het oude Rome

Kunstleerkracht Gommaar Gilliams trok de kunstboeken open en vond inspiratie bij een klassiek Romeins sculptuur van een waakhond. “Zo blijft het kunstwerk gelinkt aan de gebruikte tochthonden. Verder heeft het iets tijdloos, betrouwbaars en warms: belangrijke waarden bij Hörmann.” Voor de kinderen is het een uitdaging om met ander materiaal te werken: “Mijn leerlingen gingen op zoek naar mogelijke manieren om van de knuffels een kunstwerk te maken. Buiten tochthonden hebben we piepschuim, verf en touw gebruikt om het de juiste vorm te geven”, legt Gilliams verder uit.

Door en voor kinderen

Ook de Hörmann-medewerkers zijn ze trots over de aanpak van de campagne. “Het feit dat onze klanten met een tochthond onder de arm een bezoek brachten aan onze verdelers, zorgde voor een ludieke noot”, vertelt Maarten Louwies van Hörmann. “Nog belangrijker is natuurlijk dat door onze producten nu het goede doel Cliniclowns wordt gesteund. De waakhond is een kunstwerk door en voor kinderen.” Bezoekers van Batibouw kunnen tijdens de beurs een bod uitbrengen.

Voordeuren met lage drempel

De tochthondenactie werd gelanceerd om de Hörmann-voordeuren in de kijker te zetten. Elke voordeur is tenslotte zowel langs de zijkanten als onderaan winddicht door de lage drempel, waardoor een tochthond overbodig wordt. Bovendien is een goede isolatie de maatstaf in het voordeurengamma. 

Lieke Vervoort

Project Manager, Two cents

Maarten Louwies

Marketing Coordinator Hörmann, Hörmann Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hörmann Belgium

Het familiebedrijf Hörmann produceert sinds 1935 kwalitatieve poorten, deuren en aandrijvingen. Vandaag is het bedrijf marktleider in heel Europa dankzij hun specialisatie in voor- en binnendeuren, garagepoorten, industriepoorten en aandrijvingen voor particulieren en professionelen. Bij Hörmann zetten ze steeds de puntjes op de Ö.

De Hörmann Groep is wereldwijd verspreid over meer dan 65 landen en stelt in totaal 6.600 mensen tewerk, waarvan 65 in België. De producent heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en is sinds 1962 in België aanwezig. In 1972 werd Hörmann Belgium NV als verkooporganisatie opgericht. Het bedrijf boekt jaarlijks een wereldwijde omzet van zo’n 1 miljard euro.

De verkoop van het uitgebreide aanbod aan woningbouwproducten gebeurt via gespecialiseerde verdelers die technisch-commercieel advies verschaffen en instaan voor opmeting, montage en onderhoud van de Hörmann-producten.

Neem contact op met

Vrijheidweg 13 3700 Tongeren

+ 32 (0) 12 399 222

m.louwies.ton@hormann.be

www.hormann.be